Det sier landskapsarkitekt og partner Jakob Juel Andersen i Grindaker AS, som har ansvaret for utformingen av ute- og grøntområdene rundt boligprosjektene nord i Lilleakerbyen.

– Vi har vært opptatt av å bevare den grønne forbindelsen som er mellom marka og sjøen, og som Lilleaker er en del av. Vi har også tatt hensyn til de mange viktige kulturmiljøene i området, sier Juel Andersen.

I det som opprinnelig var et landbruksmiljø med åkre og jorder opparbeides en park omgitt av artsrik og frodig vegetasjon, med innslag av edelløvskog.p>

– Dette blir en naturlig forlengelse av vegetasjonsbeltet langs Lysakerelven. Den store parken blir et sted for å møtes, trene eller bare slappe av. p>

Grindaker AS har samarbeidet tett med Lund Hagem Arkitekter, som har tegnet boligbyggene i Schlägergården.

– Jeg tror de fleste som kjøper en ny bolig er enig i at det betyr noe hvordan det ser ut også utenfor bygningene. Men de grønne arealene er viktige for alle andre også – både de som bor i nærområdet og de som bare kjører forbi, sier Juel Andersen.

1/3
Fullskjerm
2/3
Fullskjerm
3/3
Fullskjerm

For de som flytter inn i boligene i Schlägergården, tror landskapsarkitekten at den luftige parken vil få en helt spesiell funksjon.

– Parken vil bli noe å se ned på fra boligene og et flott møtepunkt for hele nærmiljøet, sier Juel Andersen.

Han forteller om et nært og godt samarbeid med både arkitekt og utbygger Mustad Eiendom, i arbeidet med å skape attraktive uteområder tilpasset områdets eksisterende kvaliteter.

– Det er ikke alltid at både utbygger og arkitekt er like bevisste på tilpasning til naturen eller bevaring av trær og grøntstrukturer. Men i dette tilfellet har de vært veldig bevisste på det. Derfor har dette også vært en privilegert prosess for oss, sier Juel Andersen.

Meld din interesse
Ta kontakt så forteller vi deg mer om Schlägergården Hage.


  (obligatoriske felter *)

  Ja, jeg har lest og aksepterer vilkårene for behandling av personopplysninger *

  Ja, jeg ønsker også å motta informasjon om andre boliger i Lilleakerbyen

  Dykk dypere
  Bli med bak kulissene og les intervjuer og se videoer med skaperne bak prosjektet Schlägergården Hage.
  Visjonen
  Les mer om visjonen
  Arkitekten
  Video med arkitekten
  Boligvelgeren
  Prøv vår 3D-boligvelger for å finne akkurat den leiligheten som passer for deg
  Velg din bolig