Det sier landskapsarkitekt og partner Jakob Juel Andersen i Grindaker AS, som har ansvaret for utformingen av ute- og grøntområdene rundt boligprosjektene nord i Lilleakerbyen.
– Vi har vært opptatt av å bevare den grønne forbindelsen som er mellom marka og sjøen, og som Lilleaker er en del av. Vi har også tatt hensyn til de mange viktige kulturmiljøene i området, sier Juel Andersen.
I det som opprinnelig var et landbruksmiljø med åkre og jorder opparbeides en park omgitt av artsrik og frodig vegetasjon, med innslag av edelløvskog.p>
– Dette blir en naturlig forlengelse av vegetasjonsbeltet langs Lysakerelven. Den store parken blir et sted for å møtes, trene eller bare slappe av. p>
Grindaker AS har samarbeidet tett med Lund Hagem Arkitekter, som har tegnet boligbyggene i Schlägergården.
– Jeg tror de fleste som kjøper en ny bolig er enig i at det betyr noe hvordan det ser ut også utenfor bygningene. Men de grønne arealene er viktige for alle andre også – både de som bor i nærområdet og de som bare kjører forbi, sier Juel Andersen.
For de som flytter inn i boligene i Schlägergården, tror landskapsarkitekten at den luftige parken vil få en helt spesiell funksjon.
– Parken vil bli noe å se ned på fra boligene og et flott møtepunkt for hele nærmiljøet, sier Juel Andersen.
Han forteller om et nært og godt samarbeid med både arkitekt og utbygger Mustad Eiendom, i arbeidet med å skape attraktive uteområder tilpasset områdets eksisterende kvaliteter.
– Det er ikke alltid at både utbygger og arkitekt er like bevisste på tilpasning til naturen eller bevaring av trær og grøntstrukturer. Men i dette tilfellet har de vært veldig bevisste på det. Derfor har dette også vært en privilegert prosess for oss, sier Juel Andersen.