Slik beskriver den anerkjente arkitekten leilighetene i Schlägergården.

Prisbelønte Lund Hagem Arkitekter har fått oppdraget med å tegne de fire boligbyggene i Schlägergården. Firmaet tegnet også de syv byggene i prosjektet Lilleaker Vest, som sammen med Schlägergården inngår i en større helhetsplan, blant annet med en ny bydelspark mellom boligene. Partner Svein Lund har selv vært sterkt delaktig i prosjektene.

– Tanken er at leilighetene i Schlägergården skal bli enda mer individuelt tilpasset, med fokus på detaljer og høy kvalitet. Større åpninger med smekre skyvedører, og med litt høyere kvalitet på materialene både innvendig og utvendig, sier Lund.

For Schlägergården har landskapet og terrenget hatt stor betydning for de fire byggene Lund og kollegene har tegnet.

– Veldig ofte ser vi – særlig når det er snakk om store boligprosjekter – at man fjerner mange av kvalitetene i et område for så å begynne på nytt. I Lund Hagem tenker vi annerledes, og prøver å trekke de beste kvalitetene ut av tomten og inn i prosjektet, sier Lund

1/2 - Velg din bolig
Fullskjerm
2/2 - test
Fullskjerm

Arkitektene har også vært spesielt opptatt av samspillet mellom inne- og uterom i de enkelte leilighetene.

– Vi har ønsket å skape et sømløst forhold mellom oppholdsrom og uterom, der balkongen blir en naturlig utvidelse av stuen. Selv om man skulle kjøpe en av de minste leilighetene i prosjektet, vil man føle at man får en stor bolig, sier Lund.

Arkitektbyrået med rundt 55 ansatte holder til på Filipstadkaia i Oslo, og tegner alt fra private hytter i strandsonen til nye Deichmanske bibliotek. Lund Hagem har opparbeidet seg et rykte som et kontor med stor evne til å tilpasse bygg til omgivelsene.

– Vi er kjent for å ta hensyn og være ydmyke til det miljøet vi bygger i, samtidig som vi ønsker å tenke nytt. Jeg tror at det å lage et hus som passer godt til tomten, er viktigere enn å lage et hus som er rart eller spesielt. Bygg skal stå lenge og bør tåle tidens tann, sier Lund.

Meld din interesse
Ta kontakt så forteller vi deg mer om Schlägergården Hage.


  (obligatoriske felter *)

  Ja, jeg har lest og aksepterer vilkårene for behandling av personopplysninger *

  Ja, jeg ønsker også å motta informasjon om andre boliger i Lilleakerbyen

  Dykk dypere
  Bli med bak kulissene og les intervjuer og se videoer med skaperne bak prosjektet Schlägergården Hage.
  Visjonen
  Les mer om visjonen
  Landskapsarkiteten
  Video med landskapsarkitekten
  Boligvelgeren
  Prøv vår 3D-boligvelger for å finne akkurat den leiligheten som passer for deg
  Velg din bolig